tiistai 29. tammikuuta 2013

*Pulipulipuli* ongintaa

Pikkuiset kultakalat lammessa ui
pikkuinen kala-äiti huolestui:
"Uikaa, uikaa jos osaatte!"
Ja ne uivat ja uivat, sen uskotte
Hop hop däpä däpä hop hop
HUI
Hop hop däpä däpä hop hop
HUI
Ja ne uivat ja uivat, sen uskotte!

Haha. Joo..Ei mitään hajua, miksi blogger haluaa väkisin kääntää jotkut kuvat vaakakuviksi, ja toiset pystyyn, vaikka ne on tarkoitettu just toisin. 

Edit: keksin sen, joten kuvat on nyt laitettu niinkuin tarkoitin ne alunperin.

Kaloihin ohje löytyy suomenkielisenä Siksaksistersin blogista, täältä. Kaikille kaloille en virkannut niin paljon kiinteitä silmukoita evien äärille kuin ohjeessa sanottiin. Kultakalan evät olen suunnitellut virkatessa. Kalat on virkattu jämälangoista. Kaloilla on suussa avaimenperärenkaat (osa jostain kaapin perukoilta, osa muistaakseni Bauhausilta), jotta ongen magneetti tarttuu niihin. Magneetti on joku supermagneetti. Onkien keppeinä toimii aidot luonnosta löytyneet oksat.

Tästähän seuraa mukava ongintaleikki. :) 
 Kalat on kyllä kadonneet - ja löytyneet moneen kertaan, kun niille ei ole sellaista selkeää paikkaa missä ne polskisivat. Siispä ne uivat muiden lelujen mukana. Ainakin yksi musta-pinkki-valkoinen kala oli nyt sen verran piilossa, etten löytänyt kuvattavaksi. Saattaa niitä olla vielä muitakin piilosilla. Nämä olen virkannut muistaakseni vuonna 2011, mutta toisen ongista sain pääteltyä vasta tänään! :D

2 kommenttia:

  1. Hauska idea! Joku virkattu sininen "lammikko-kori" voisi olla noille hyvä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin oli alunperin tarkoituskin tehdä, mutta sitten mielenkiinto siirtyi jo johonkin muuhun...:D Ehkä vielä jonain päivänä..

      Poista