maanantai 6. tammikuuta 2014

Barbin kesävaatteita

Jopas olen käynyt hiljaiseksi blogi-rintamalla. Tämä johtuu kyllä siitä, että olen siirtynyt keikkailevan kotiäidin roolista perheen täysivastuiseksi elättäjäksi mieheni jäädessä koti-isäksi. Ollaan siis moterni-perhe. :D Käsitöitä olen kyllä tehnyt, mutta niiden bloggaaminen on vaan kertakaikkiaan jäänyt. Osittain sen tähden, että oma läppärini ei aina halua olla www:n kanssa välillä missään tekemisissä ja tälle mieheni koneelle pääsee aika harvoin niin pitkäksi aikaa että ehtisi blogata. Mutta, mutta. Itse asiaan.

Ompelin joululahjaksi Barbin vaatteita. Tämmöisiä perusvaatteita kesäksi. Tai miksei talveksikin.

 
 Paidan kaava on tuhannenvanha Suuresta Käsityölehdestä löydetty aarre. Numero oli 10/1997. Samassa lehdessä on muutenkin paljon Barbien ja vauvanuken vaatteiden kaavoja. Paitaan tarvittiin vain tilkku trikoota. Niskaan laitoin vain yhden nepparin, jotta pukeminen olisi mahdollisimman helppoa. Sen tilalle voisi ommella esim. tarranauhaa.


Hameita tein kaksi, molemmat omalla kaavalla. Tai siis ilman kaavaa. Ruudullinen puuvillakangas syntyi pienistä tilkuista, jotka jäi yli yhdestä pupusta, jonka tein tuoreelle kummipojallemme. (Pupu jäi tietenkin kuvaamatta!) Hameessa on vyötärökaitale joka jatkuu nauhoiksi.


Salsahameessa on oikeasti käytetty vain kahta eri kangasta, kun tuo "yksivärinen" on toiselta puolelta oranssia ja toiselta punaista. Aika kätevää, etten sanoisi. Se, ja kukallinen ovat molemmat puuvillaa. Hame on ommeltu kolmesta suorakaiteen mallisesta suikaleesta. Mallasin niitä suoraan nuken päälle, että kuinka korkean kaitaleen mistäkin kankaasta haluan. Ylin kaitale on n.15 cm (lantion ympärys + esim.5cm). Korkeus n.5cm. Vyötärölle ompelin kuminauhakujan. Keskimmäinen kaitale on n.20cm pitkä ja max.10cmkorkea. Alimmainen kaitale on luonnollisesti pisin, ehkä 30cm (saisi ehkä olla enemmänkin) ja n.7cm korkea. Rypytin yläreunan perinteisesti käsin apulangalla keski-ja alakaitaleeseen. Lopuksi pujotin 0,5cm kumpparin kuminauhalujaan ja tein solmun. Nuo mitat on todellakin noin-mittoja, kun en tullut mitanneeksi ompeluvaiheessa niitä, ja nyt ne on jo toisella puolella maata.


Ihanaa käsityövuotta 2014 kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti