keskiviikko 29. toukokuuta 2013

(Pyhä)Bokserit miehelle

Kaava on vuodelta 1997, vaikka sen jälkeenkin on julkaistu boksereiden kaava (viime vuonna). Mutta mitäpä sitä hyvää vaihtamaan?

Edessä valehalkio mieheni toiveesta. Kulkuset ei karkaa, mutta tietää kuitenkin miten päin puetaan päälle. :D

Olen ommellut boksereita aluksi veljelleni <3, jonka palautteesta muokkasin kaavaa vähän (lahkeita pidemmäksi). Sitten aloin seurustella mieheni kanssa, ja hän kun käyttää myös tällaisia mukavan rentoja boksereita, oli aika ilmeistä että ne alushousut menee nykyisin miehelleni. Kaikille kun ei ehdi millään ommella, vaikka kaikki tietenkin oikeasti haluaisivat, että minä ompelisin heidän kaikki vaatteensa tietenkin. Mutta mikä siinä on, että kaupoissa ei ole enää tämän mallisia boksereita, vaan ne on niitä slim fittejä?!

Kaava on siis Suuresta Käsityölehdestä 10/1997. Piirsin kaavat kuitenkin uusiksi 2011 kuopuksen syntymää edeltävänä iltana (en tosin tiennyt sitä vielä silloin), koska en muuton jäljiltä löytänyt mitään piirtämiäni kaavoja! Löytyivät kyllä myöhemmin, mutta en ole yhtiäkään niistä kaavoista käyttänyt enää. Kaavoissa oli jostain tuntemattomasta syystä n.20 cm ylimääräistä vyötärön ympäryksessä! olikohan se sittenkään oikea kaava...Onneksi en ommellut vyötäröä tai lahkeensuita ennen kuin mies tuli kotio töistä ja sovitti ja saatiin todeta että huhhuh- ihan liian isot!


Takaa. Olis ehkä siistimpiä kuvia jos jaksais silittää ompeluksen ennen kuvaamista. ;)
Trikoo on ostettu Eurokankaan palalaarista. Luulin ostavani mustaa, mutta kotona huomasin sen olevan tumman sinistä (ei ole ensimmäinen kerta kun näin käy). Kuvissa tämä näyttää kyllä liian vaalealta - on oikeasti tummempaa.


Napit olen tehnyt ehkä yläasteella Cernit-massasta ajatuksella "kyllä näitä vielä joskus tarvitsee".

 Ja minä kun en ole mikään kamera-expertti, niin en ymmärrä yhtään, miksi näissä parissa kuvassa sininen on muuttunut harmaaksi?! Liittynee jotenkin valoon..Luonnon valossa kuitenkin on kaikki kuvat otettu ilman salamaa. Tikkaukset on oikeasti vihreät, kuten myös hand made-napit, silmäsi eivät siis valehtele. Eikä kamera.


Vyötärön tuplatikkaukseen on parikin syytä: ensinnäkin, onhan tyo nyt aika siistin näköinen! Ja erilainen kuin mitä olen milloinkaan nähnyt/tehnyt, ja toiseksi 1.tikkaus tuli niin ylös, että saumat olisivat alkaneet törröttää ulos housuista.
Mieluisat on, "ei näitä voi töihin laittaa, kuluvat liian nopeasti". Että sellaiset pyhäpöksyt. :)

Näistäpä en näytä sovituskuvaa! Senkin pervot! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti