lauantai 4. toukokuuta 2013

Tähtipipo äiteelle


 Äitini ihastui kevätpipooni niin, että päätin tehdä hänelle oman. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan samanlaista, enkä olisi voinutkaan kun pallotrikoo on liian vähissä, eikä näin pikkupuhteita varten uutta kangasta/trikoota ostella. Minä ainakaan, kun kerta voi tilkkuvarastoja pienentää.

Etupuolella raitatrikoo leikattuna n.45 asteen kulmassa. Muotolaskos huvikseen vähän sivussa. Oikeasti se oli pakko laittaa tuohon kun trikoota oli niin niukasti jäljellä.
 Tähden olen virkannut ilman ohjetta valkoisesta Novitan Säde-langasta 3,5 koukulla (langassa on valmiiksi paljetteja, ihanaa!). Sitä ei kyllä paljoa uponnut tähteen (tai linnun p*skaan, kuten äitini kuvion näki. Kiitos.) Mietin pitkään, että ompelenko nappeja tuohon tähden keskelle, mutta se olisi saattanut alkaa muistuttaa meritähteä liiaksi. Tai emminä tiiä, olisko sekään haitannut. Mutta se nyt kuitenkin on ilman nappeja. Voihan ne lisätä myöhemmin, jos se kaipaa uudistusta. Värivaihtoehtona tähdelle oli tämän valkoisen lisäksi tumman violetti, tosi kaunis sekin, mutta ajattelin tämän olevan valoisampi ja sopivan näin paremmin tähän vuodenaikaan. Talvella ehtii synkistellä. Ja muutenkin tämä tällaisena musta-valko-harmaana menee tosin monen vaatteen kanssa yksiin. Violetti olisi ehkä karsinut vaihtoehtoja. Pipo on kaksinkertaista trikoota, sisäpuoli perus mustaa, ihanan pehmeää ja sileää trikoota.

Takaa raitatrikoo leikattu suoraan, mutta muotolaskos edelleen hieman sivulla.
Käsintehty.
 Ja sitten sovituskuvia. Toimin itse mallina, ja pikapikaa otin tärähtäneitä kuvia, ennen kuin lähdettiin vapun vietosta (mummulasta) kotiin. Meillä on aikalailla samankokoiset päät, joten sama kai tuo, kumpi on mallina. Ja äitimummulla oli kiireistä meidän tirpanoiden kanssa.
Minä ainakin tykkään lopputuloksesta, ja olihan tuo äitikin mielissään kun sai uniikin pipon.

Ja vielä lopuksi, TERVETULOA uudet lukijat! :)

4 kommenttia: