lauantai 5. lokakuuta 2013

Nukkien maailmaan

Bratzit ja Moxiet ja Monster high't, nehän on kaikki samanlaisia? Not.

Jos googletat kuvahaulla "monster high custom", niin saatat yllättyä. Monster high-nukkien kasvot on kaikki keskenään erimallisia, ja niihin on muotoiltu myös silmät. Toisin kuin Bratzeilla ja Moxieilla. Kun tehdasmaalatut kasvot poistaa, voi tilalle luoda aivan uusia ilmeitä ja hahmoja. Lisäksi jos osaa tehdä jotain noille hiuksille (suoristaa/kihartaa/värjätä/tehdä peruukin tai käsittääkseni vaikeimpana, rerootata), niin näiden muotinukkien ulkonäköä voi muokata todella paljon. Jopa niin, ettei edes hoksaa ilman ennen- ja jälkeen-kuvia, miltä nukke aiemmin näytti.

Tässä esimerkkinä Abbey Bominable customoituna (kuvat lainattu netistä):

Ennen
Jälkeen
 Alice in Wonderland, lue lisää tästä blogista
Olen ihan tosi helppo innostumaan uusista asioista, varsinkin kun kyse on käsitöihin liittyvistä asioista. Anni-siskoni on tässä hiljan alkanut kokeilemaan Monster high-nukkien customointia, ja minä olen ihan haltioissani. Ostin ebayn kautta pari leikittyä nukkea, Draculauran ja Frankie Steinin, jotta minäkin pääsen osalliseksi testailuista. (Tokihan ihan uusiakin nukkeja voisi customoida, mutta se sotii minun ja siskoni kierrätys-ajatusmaailmaa vastaan.)


 Päällään Draculauralla oli uima-asu ja Frankie Steinilla kouluvaattet. Mukana tuli myös pientä rekvisiittaa; mm. aurinkolasit, aurinkorasva spf 500 ja yksi ständi. Heti kättelyssä käytin tytöt hiustenpesulla, sen verran tahmeat tukat niillä oli.

Sovittiin siskon kanssa vähän sellaista, että hän maalaisi minun nukkien kasvot uusiksi ja minä ompelen hänen nukeille vaatteita. Hän ei kuitenkaan osannut sanoa, millaisia vaatteita haluaisi, joten ajattelin vetää hatusta jotain. Tällainen viileän violetti halterneck-mekko valmistui sinisen kylmälle Ghoulialle. Sanoin Annille kyllä jo, että en tiiä raskinko antaa tätä ollenkaan kun tuli niin kiva. Mutta siis totta kai annan, jos tämä vaan Annia miellyttää tarpeeksi.:)

Tämä kuva ei ole paras mahdollinen mielestäni hyvin onnistuneesta helman rypytyksestä.

Frankie Stein sai toimia mallina, kun sekin on tuollainen sinisävyinen. Hiukset piti sitaista kiinni kangassoirolla, kun ne hankaloitti pukemista.

Takaa selkä jää paljaaksi, niinkuin halterneckeissa yleensäkin. Pikkuisen tuosta takakappaleen yläosasta voisi ehkä seuraavaan versioon ottaa kapeammaksi, se nimittäin aavistuksen lörpöttää.

Sain taas todeta, että pienen kangaspalan ompeleminen ompelukoneella on aika haastavaa - pari kertaa meinasi koko mekko kadota koneen sisään (älä kysy miten se on mahdollista! :D). Osan ompelinkin käsin. Reunat huolittelin siksakilla. Kaava on omani. Kangas on kimalteista trikoota. Oikeasti se on SPR Kontista ostettu 2e:n paita (oli vieläpä 50% alennuksessa, alkuperäinen hinta 4e).

Millaisia vaatteita sinä olet tehnyt nukeille?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti