sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kesäinen setti. Luit oikein.

Trikoo-ompeluharjoituksia tein kesällä, ja tämä pöllö-setti on yksi niistä. En vaan ole saanut blogatuksi tätä aiemmin. Ehkä odotin, että saan setistä myös sovituskuvia otettua, mutta lopulta päätin että olkoot. En ole sitä tyyppiä, joka pukee vaatteen päälle (ainakaan pienen lapsen) vain jotta saa otettua kuvia vaatteesta. Vaikka ehkä pitäisi, kun kerran oma blogikin on.


Kokeilin tehdä myös itse vaatemerkkejä. "Kangastulostuskalvoa" (en enää muista sen oikeaa nimeä) ostin joskus Sinellistä siltä varalta että sitä joskus tarvitsee. Mummuni sanookin "aika tavaran kaupitsee". Mulla vaan on huono tapa kerätä kaikkea kivaa kaappeihin, kun niistä voi sitten joskus tehdä jotain kun aikaa on. Mutta niille kalvoille nyt kuitenkin tuli oikeasti käyttöä. Vaatemerkin toisella puolella lukee AstaKos tän teki kuten kuvasta näkyy, ja toisella puolella astakostanteki.blogspot.fi. Ohjeessa sanottiin, että kestää konepesun 30 asteessa. Body on pesty nyt useampaan otteeseen ainakin 40 asteessa, eikä teksti ole haalistunut (se oli siis alkujaankin harmaa).


Bodyn ja housujen kaavat on OB 3/2013 lehdestä. Kaavamuutoksia tein sen verran, että bodyyn lisäsin nepit olan saumaan ja housuihin lisäsin eteen sauman vahingossa. Ehkä ensi kerralla huomaan kaavamerkinnän "taite".


Vaan olihan se neppien kiinnittäminen yhtä helevettiä. Näin suoraan sanottuna. Tein sen virheen, että käytin halpis-neppareita. En muista enää mikä niiden valmistaja on, mutta samassa setissä oli neppareita, sirkkoja, edellisille pihdit sekä nahkapasko. Kaikki ihan paskoja! :D Kourallisen jouduin kaikkiaan irrottamaan kun ne eivät pysyneet ja piikit taittui niistä miten sattui. Päätin että halpaan en enää sorru, ja kävin kaupungilta ostamassa Prymin neppareita ja Prymin nepparipihdit. Jopa vain helpottui homma. Kuvissa nyt kuitenkin on niitä halpapaskoja, kun en jaksanut enää alkaa uudestaan kuvaamaan samoja asioita. Prymin nepit on hieman isompia kuin nämä kuvissa näkyvät halvat.Nämä taitaakin olla niitä Prymin neppareita.

Etupuolelle tein pienen taskun, kun tuntui että se sopisi siihen hyvin.

Takapuoleltakin body näyttää kivalta. Tykkään näistä väreistä tosi paljon, ja suunnittelinkin että teen vielä lisäpätkät hihoihin jotta tätä pystyy pitämään talvellakin. Näissä trikoissa on varmaan seassa elastaaniakin, kun ne on niin ihanan pehmeää! <3Bodyn helmaresoria ommellessa repesin täysin, kun tulin sivusauman kohdalle. Olin onnistunut luomaan koko rivin derp-pöllöjä!


Ihanan syksyistä sunnuntaita sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti