tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesämekkoja tyttösille ja loppukevennys

Olen ommellut viime aikoina paljonkin. Korjannut vanhaa, tehnyt valmiiksi keskeneräisiä ja luonut uutta.
Vietin kesälomani jo toukokuussa, jolloin säät suosi. Ompelin kesäisen mekon esikoisen valitsemasta valas-trikoosta. Minä hölmö luulin että kesällä olisi lämmintä, joten tein lyhythihaisen. Sahalaita-trikoon olen voittanut aiemmin blogi-kisasta.


Kaavan pohjana käytin Ottobren Old Fashioned Beauty 3/2013, joka on tarkoitettu kudotulle kankaalle. Hieman muokaten ja testaten sain aikaan haluamani mallisen kaula-aukon. Normaalisti esikoinen käyttää 116cm vaatteita, mutta mittailtuani totesin, että 104cm kaava riittää. Tytär valitsi itse tuon punaisen napin (jonka joskus lapsena olen tehnyt Cernit-massasta).


Ompelin mekon oikeasti mummuni 80-vuotispäiville, kun tuntui ettei sopivaa päällepantavaa löytynyt kaapista. Piipahdimme juhlapäivän aamuna Ompelutalossa, josta esikoinen löysikin vielä ihanamman napin. Pitihän se sitten vaihtaa. Voi harmi.;D Oli sen verran kiire saada mekko valmiiksi juhliin, että en ehtinyt ottaa enempää kuvia kotona.Onneksi sää suosi ja saatiin olla lyhythihaisissa mekoissa. Ompelin itsellenikin mekon, mutta postaan sen toisella kertaa.Toinen mekko onkin sitten käytännöllisempi tänä kesänä. Katsokaa nyt. Pitkät hihat on oltava, tai jäätyy. Tämä mekko on ihan arkimekko, ei mitään tilaisuutta varten tehty.


Pöllötrikoosta olen samaiselle tyttärelle tehnyt viime kesänä bodyn, ja tuolloin harmitti että tein siitä lyhythihaisen, jolloin käyttöaika jäi aika lyhyeksi. Onneksi trikoota oli vielä tarpeeksi jäljellä etu- ja takakappaleisiin. Siihen sopii ihan mainiosti Rings-trikoo (toisesta blogi-kisasta), josta hihat.


 Malli on Ottobren Baby Basics-trikoopaita 4/2011 koossa 92cm. Kaavan olin valmiiksi piirtänyt pari vuotta sitten, ja halusin päästä nopeasti ompelemaan, joten muokkasin vain ko. kaavasta mieluisen. Tai siis oikeastaan saksin vaan mieleni mukaan kaavan ollessa trikoon päällä. :P Muokkauksia tein seuraavasti; jätin olkanapituksen tekemättä, pidensin hihoja, sekä pidensin ja levensin helmaa mekoksi.

Mallini vaan on niin vauhdikas, ettei still-kuvaa tahdo saada. :D  
Ja sokerina pohjalla loppukevennys. Mennään vielä hieman kylmempiin maisemiin.

Ompelin ystävälleni neulatyynyn. Ohje on omasta päästä repäisty. Sattui vahingossa niin, että kerrasta onnistui.


Neulatyynyn pohjana on pilttipurkin kansi, ettei nuppineuloilla tulisi niin piikitelleeksi itseään. Rannekkeena toimiin napinläpikuminauha ja nappi, jolla sen saa aina käyttäjälle sopivaksi. Päämateriaali on huopa. Silmät tein kangasvärillä ja neulalla.Ompelemisiin!

3 kommenttia:

  1. Sievät mekot, hyvät kuosiyhdisteyt. Kiitos neulatyynyideasta.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista