keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joululahjapaperiin käärin ainakin...

..Hiiop!-jumpsuitin, joka on nyt ollut kovin suosittu tuolla facebookin ompeluyhteisöissä. Kaava on maksullinen, ja sen voi ostaa suomalaisesta verkkokaupasta Jujunalta joko .pdf:nä tai valmiiksi tulostettuna, postilaatikkoon toimitettuna. Minä ostin paperiversion, koskapa en omista tulostinta. Kirjastossa käyn tulostamassa sellaisia ilmaisia, parin kaavan juttuja, kuten alushousut, tai pienien osien juttuja, jossa ei tarvitse kaavanosia yhdistellä, kuten pehmoleluja.


Hiiop!- jumpsuitin ompelin meidän kuopukselle, tällä hetkellä 9kk ikäiselle pojalle. Materiaalina on Eurokankaan palalaarista ostettua mustaa, ihanan pehmeää joustocollegea. Vasta ompeluvaiheessa huomasin, että siinä oli muutamia reikiä keskellä kangasta. D: Vasemmassa takakappaleessa reikä on peitetty näppärästi sydämellä. Muut reiät onneksi jäi saumanvaroihin, huh!


 Takataskuista kurkistelee Arendelin nallet. Samoin hupun vuorina nalleja. Täytyy myöntää, etten oikeasti muista tuon nalle-trikoon nimeä, mutta sen on suunnitellut Annika Nykänen. Arendelin nalleiksi nimesin sen nyt, kun joskus facebookin ompeluyhteisössä joku äiti oli prinsessoihin hurahtaneelle lapselleen "kaupitellut" tästä kankaasta tehdyn mekon (pinkkinä) kertomalla, että nuo nallet on Frozenin maailmasta, Arendelin metsissä eläviä jääkarhuja. xD Oli kelvannut! (Enkä ihmettele, kun kyseessä on kuitenkin niin hurmaava kuosi.)


Onneksi kaavan suunnittelija Jenni on tehnyt myös kuvalliset ompeluohjeet jumpsuitille. Meinaan piti vähän pähkäillä tuota vetoketjun ompelua. Vetoketju on muuten tilattu Karnaluksilta Virosta.

Koko on 86cm tässä, koska tuo meidän 9kk pojan jässikkä käyttää jo muutenkin 80-86cm vaatteita. 8kk neuvolakäynnillä pituutta oli 76cm ja painoa vähän reilu 12kg. Jouluna sitten näkee, onko sopiva. No joo, otin oikeasti vähän mittojakin. ;D
 Resori on Noshin mu-va miniraita-resoria, tykkään. Kokeilin myös pelkkää mustaa, pelkkää valkoista ja petrooli-vanilja-miniraitaista resoria, mutta selkeästi paras minusta oli tämä.


Tykkään kokonaisuudesta tosi paljon, ja haalari tulee varmasti käyttöön. Hyvä, jos malttaa Pukin konttiin laittaa pariksi viikoksi...Oho! Jouluun on tosiaan enää pari viikkoa. Tulee kiire ommella ne loput to-do-listalla olevat lahjat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti