maanantai 11. helmikuuta 2013

Valinnan vaikeus.


Mulla on sellanen perustavanlaatuinen ongelma, että mulla olis kauheasti kaikkia kankaita, trikoita, käsityölehtiä ja ideoita toteutettavaksi, mutta ongelmana on päätöksen tekeminen. Kun kerran minulla on kiva kangas, niin haluan, että siitä tulee vaate, jota kans käytetään. Mieluusti pitkään.

Kuvan trikoot olen ostanut viime vuonna mentaliteetilla "kyllä-näistä-jotain-kivaa-ompelee". Mutta kun sitten pitäisi löytää se täydellinen kaava, mitä käyttää. Juu, Suuri Käsityö-lehti löytyy vuodesta 1997 lähtien (vuodet 2000-2003 puuttuu), Ottobre woman-lehti vuodesta 2007 (+ muutamia Ob kids-lehtiä), Moda-lehteä erilaisia pätkiä, plus erilaisia käsityökirjoja. Tykkään selailla lehtiä, ja siinä saattaa kulua tovikin. Mutta ongelma on sitten se päätös. Että mikä olisi se kaikkein kivoin malli. Ja koko-kysymys on toinen. Noh, lapset kasvaa, se on fakta, ja siihen on vain tyytyminen, etten pysty millään tekemään lapsenvaatetta, mikä olisi sopiva vielä kouluiässäkin.

Mutta sitten ne omatkin vaatteet. Kun nyt olen kokoa (n), niin onko varma, että olen vielä kesällä, tai ensi talvena, samaa kokoa? Vai voisinko toiveikkaasti ommella kokoa pienemmän mekon (tuosta mustasta, valkopilkullisesta trikoosta TULEE minulle mekko jossain vaiheessa, kaavastakin olen jo melko varma). Mutta kun sitä neuvotaan valmiitakin vaatteita ostamaan nykyisen koon mukaan, ei haave/toive koon mukaan. Toki trikoo venyy, jos minä venyn, mutta kun on sitten noita venymättömiä kankaita, jotka ei paljon armoa anna. Pilkullinen sifonki odottelee kaapissa sekin...

Ja se priorisointi. Mikä vaate pitäisi saada pikimmin käyttöön? Mun mekko vai esikoisen paita, miehen bokserit, vai kuopuksen housut? Lehtiä selaillessa ei saa kuitenkaan mitään valmiiksi. Huoh.

Tämmöisiä tänään(kin) mietinnässä. Kuulostaako tutulta?

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa! Säästelen kans ihanimpia asioita (oli ne sitten papereita, helmiä tai mitä vaan) ties mihin, odottaen että tulee maailman paras idea. Ja ideoitakin voi säästellä niin että saisi siihen sen parhaan materiaalin...

  tämä tietenki johtaa siihen ettei saa tehtyä paljon mitään. Pitäsköhän ottaa joku "toteuta vähintään 1 juttu kuukaudessa" -projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostais kyllä fiksulta.
   Eilen sain Suuri käsityölehtiä-lehtiä selaillessa aikaan sen, että innostuin niin yhdessä (vuoden 2004) lehdessä olleesta perus-kypärälakista, että piirsin kaavat kahdessa koossa samantien! :D Sellaisen ompelemiseen ei menis kauaa, mutta kun välillä pitää hoitaa äidin velvollisuuksiakin.

   Poista