keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Violetit villasukat varpaasta varteenSain jouluna 2011 mieheltäni lahjaksi Melissa Morgan-Oakesin kirjan Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla. Ajatus muhi tarpeeksi kauan -melkein vuoden- kun vihdoin sain ostettua tekniikkaan sopivat puikot (knit pro 2,25mm 100cm kaapelilla). Lanka on Fabelia. Malli on kyseisestä kirjasta nimeltä Aallonpituus. Ohjeessa oli pieni virhe; eroavuus sanallisessa ohjeessa ja kuvapiirroksessa. Tein sanallisen ohjeen mukaan. Tuo Aallonpituus oli mitoitettu vain lapsille (pienelle ja isommalle), mutta kirjan hyvien ohjeiden ansiosta onnistuin muuntamaan koon aikuiselle (koko 41), vaikka lankakin oli eri kuin ohjeessa ehdotettu. Lisäksi sopivan sukan neulomista helpotti huomattavasti se, että minulla on saman kokoinen jalka kuin sukkien saajalla, eli äidilläni.Aioin tehdä ne joululahjaksi hänelle, mutta eihän ne ihan ajoissa valmistuneet. Mutta kukapa ei tykkäisi lahjasta odottamattomana ajankohtana? Annoin ne äidille sitten tammikuun alussa. Mieluiset tuntuivat olevat.

En vaan muistanut ottaa kuvia valmiista sukista heti valmistumisen jälkeen, joten piti pyytää äitiä vieraillessaan ottamaan sukat vielä mukaan, että saan ne tänne ikuistettua.


Peräti yksi vaihekuva tuli otettua, tai oikeastaan kaksi, mutta se toinen on vähän epäselvä. :PAiniin, ja opinhan minä tekemään nurin-silmukan uudella tavalla. Älkää kysykö, en osaa selittää, miten sen ennen tein ja miten sen nykyään teen. :D On se kuitenkin nyt nopeampaa.

Puikoista toinen meni poikki pikkuisia mallisukkia viimeistellessä, mutta kun viilasin sen kynsiviilalla pyöreäpäiseksi, puikkoja pystyy vielä käyttämään. Ostin puikot syksyllä 2012 erään liikkeen loppuunmyynnistä, eikä kuittia ole tallella, joten vähän vaikea alkaa pyytämään uusia tilalle. Ja kuten sanottu, niillä pystyy vielä neulomaan.

2 sukan tekniikka varpaasta varteen on tosi näppärä, ja erityisesti pidän sukkien varvasosasta, kun aloituskohta ei näy ollenkaan. Tein samalla tekniikalla lapaset lapselle, jotka neuloin omasta päästä vedetyllä ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti