perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kypärälakki lapselle ja pääsiäiset rippeet

Huomenna se sitten viimein on: Käsityöbloggaajien Ompelulanit! Odotan tapahtumaa tosi kovasti, ja toivon myös kovasti että moni osallistuisi. Siispä kaikki tutut ja tuntemattomat; huomenna Oulun keskustaan osoitteeseen Kauppurienkatu 23. TERVETULOA! Jos joku ei ole sen takia tulossa, että ei pysty kiikuttamaan ompelukonettaan paikalle, niin ei hätää. Sinne voi tulla tekemään muitakin käsitöitä. Tai minä voin jopa tulla autolla hakemaan, mutta kyyti on kotiin sitten vasta illalla. ;) Jätä vaikka vastausta tähän postaukseen, niin sumplitaan kyytejä.


Mutta siis. Se kypärälakki. Kun eihän sitä voi välineitä varmistamatta lähteä "taistoon", niin piti jotain nopeaa surauttaa saumurilla. Ompelukoneen testasin jo aiemmin tällä viikolla, kun tein mollamaijan kaverini tyttärelle 2-vuotis lahjaksi. Siitä postausta myöhemmin.

Kaavana käytin Suuri Käsityölehden 10/2004 ohjetta koossa 110/120cm. Tämä siis 3-vuotiaalle tyttärelleni. Lempivärit ovat keltainen ja punainen, mutta punaista ei nyt just ollut. Niin että saa nähdä kelpaako kelta-vihreä. Päikkäreillä vielä, pieni.
 
Edestä. Nyt se hymyilee.

Kuvausrekvisiitaksi otin aiemmin virkkaamani teelautaset (oho, en muutes olekaan postannut niitä vielä. Sekin siis tulossa jossain vaiheessa). Niistä tulikin hassut silmät iloiselle liskolle! :D Niitä ei siis ole kiinnitetty kypärälakkiin mitenkään.

Sivusta. Nyt se huutaa.
En tälläkään kertaa jaksanut silittää resorikankaita ennen leikkaamista, enkä jälkeenkään.  Kunhan vaan saa äkkiä valmista. Ja tosiaan, saumuri toimii.

No sitten ne pääsiäisen rippeet. Ennen pääsiäistä puhalsin munia ja niitä maalailtiin koko perheen voimin. Kun pääsiäinen nyt kuitenkin auttamatta on ohi, annoin tytöille tehtäväksi rikkoa koristellut munat lattiaan heittämällä. Eivät meinanneet aluksi todeksi uskoa, että nyt saa rikkoa jotain. Kyllä olikin valtavan hauska leikki! Ja hauskaa oli myös esikoisesta, kun sai auttaa lakaisemaan munankuoret pois lattialta.

1 kommentti: